...
Vasile Topac

AgroGo Cofounder

Urmariti pretul la Floarea soarelui

2017-08-21

Spre sfârșitul anului trecut, după participarea la târgul Indagra, am aflat de la mai mulți fermieri despre dificultatea de a avea prețuri de referință pentru Floarea Soarelui. Am început atunci să căutăm surse de prețuri și am găsit prețuri bursiere din Ungaria și câțiva traderi parteneri care ne oferă informații regulat.
Acum putem să vedem cum au evoluat prețurile la floarea soarelui din iarna de anul trecut până azi. De exemplu la bursa din Budapesta prețurile au scăzut simițitor pe măsură ce se apropie perioada de recoltare, iar în ultima perioadă fluctuațiile de preț au fost destul de mici (la fel și volumele tranzacționate):


În portul Constanța prețurile recente raportate de traderii parteneri sunt mai mici, în jurul valorii de 1375 lei/tonă. Dinamica prețurilor din Constanța este însă diferita de cea de la bursa maghiară, în România începând să apară schimbări mai dese ale prețului oferit.

Vă invităm să analizați prețurile istorice și să urmăriți prețurile actuale pentru semințele de floarea soarelui (și produse derivate după procesare) pe www.agrogo.ro
Dacă aveți un abonament AgroGo activ sau vă abonați de acum (vezi variante aici), primiți actualizările de preț regulat și prin email. Și binențeles, aveți acces la Piața AgroGo pentru a vinde sau cumpăra...

Toate cele bune și o săptămână cât mai rodnică!