...
Arpad Toth

AgroGo Cofounder

Statistici suprafețe cultivate (mondial și UE).

2017-10-02

Conform celor mai recente rapoarte furnizate de USDA, suprafețele cultivate cu grâu și porumb la nivel mondial, vor scădea în sezonul următor cu 0.71%, respectiv 0.5%. Pentru Uniunea Europeană, se estimează, de asemenea, o scădere a suprafețelor cultivate cu grâu cu 2.52% în timp ce porumbul rămâne relativ constant, iar suprafețele cultivate cu rapiță și floarea soarelui ar urma să crească cu 2.92%, respectiv 0.63%. Nu e de mirare, rapița a fost vedetă în acest sezon, iar fermierii speră să obțină profituri frumoase și în sezonul următor.



Pentru a facilita analiza suprafețelor cultivate, în ultimele două săptămâni am lucrat, la foc automat, la o nouă secțiune în AgroGo. Este vorba despre un nou modul ce prezintă statisticile USDA referitoare la suprafețele cultivate din acest sezon și proiecțiile pentru sezonul următor.

Această pagină este disponibilă tuturor abonaților AgroGo Profesional și vă permite să vizualizați suprafețele cultivate la nivel mondial și în Uniunea Europeană, dinamica producțiilor și estimarea productivității recoltelor. Datele prezentate aici vor fi actualizate lunar, imediat după publicarea rapoartelor USDA.

Dacă sunteți abonat AgroGo Profesional vă invităm să navigați prin noua secțiune accesând următoarea adresă: http://www.agrogo.ro/ro/statistics/areas. Dacă încă nu aveți abonament vă anunțăm pe această cale că în curând platforma AgroGo va împlini un an de zile, ocazie cu care vom avea promoții la toate tipurile de abonamente. Pentru mai multe date și analize, vă așteptăm pe agrogo.ro.