...
AgroGo

AgroGo Team

Lansare Piata la Termen [Newsletter - 06 Mar 2017]

2017-03-06

Lansăm astăzi în AgroGo secţiunea Piața la termen.
Pe lângă modulul existent de Piață (la disponibil), de acum vă punem la dispoziție și o piață unde puteți plasa oferte de cumpărare sau vânzare cu livrare la un termen în viitor. Avem deja oferte active în vestul țării pentru contracte cu livrarea la recoltare:


Contractele care pot rezulta în urma acestui tip de oferte sunt cunoscute ca şi contracte Forward (similare cu contractele Futures de la burse). Ele sunt deja folosite la noi în țară însă sunt mai populare în unele țări din occident, în special în rândul fermierilor şi procesatorilor.
Fiind contracte încheiate în prezent, la un preț prestabilit dar cu livrare în viitor (de exemplu la recoltare), ele sunt instrumente utile de control al riscului şi de asigurare împotriva unor posibile căderi ale preţului pieţei în perioada recoltării.

Invităm fermierii, procesatorii şi traderii să analizeze oportunitatea acestui tip de contracte şi în măsura în care sunt interesați să plaseze oferte în piața la termen, sau să interacţioneze cu ofertele existente.

Pentru alte detalii sau pentru a vedea evoluția prețurilor vă așteptăm pe agrogo.ro


O săptămână rodnică!