...
AgroGo

Echipa AgroGo

[Newsletter AgroGo - 7 Nov 2016] Impresii INDAGRA-2016 si functia "masina timpului" din AgroGo

2017-01-25

Tocmai am revenit de la târgul INDAGRA din București. A fost un târg divers, ca de obicei multe utilaje, producători de inputuri dar mai ales foarte mulți producători de silozuri. O fi acesta un semnal că tot mai mulți agricultori au înțeles că e greu să câștigi din cereale dacă nu ai/investești în spații de depozitare?
Ar fi multe de povestit de la târg, dar să ne concentrăm pe ale noastre.

Prețurile la principalele cereale au fost destul de stabile ultima săptămână, porumbul a scăzut ușor și pe bursa Matif din Paris, după ce avusese o creștere accelerată acum 2 săptămâni.

AgroGo vine cu câteva noutăți săptămâna aceasta, dintre care azi vă prezentăm opțiunea "Mașina timpului". Mașina timpului este un modul în zona graficelor care vă permite să analizați prețurile din perioada recentă, comparativ cu aceeași perioadă din ultimii ani.
La ce bun? Uneori se poate observa apariția unor pattern-uri care se repetă de la an la an. Acest lucru poate fi de folos în înțelegerea evoluției prețurilor, și în luarea deciziilor. 
De exemplu, puteți vedea similaritățile la evoluția prețului porumbului pe regiunea Banat în ultimii ani în imaginea de mai jos:


Pe lângă aceste grafice în AgroGo au mai apărut:
- Scara prețurilor (pentru afișarea ofertelor din piața AgroGo)
- Sumarul pieței AgroGo per produs
- Cursul valutar

Lucrăm în prezent la integrarea mai multor surse de prețuri (alte burse relevante, prețuri de la traderi mari din România) și la câteva module noi.
Dacă aveți sugestii în legătură cu surse noi de prețuri nu ezitați să ne contactați.