...
Arpad Toth

Cofondator AgroGo

Despre orz și grâu, în raportul USDA - Iunie 2018

2018-06-16

Raportul USDA din această lună vine cu surprize legate de grâul rusesc. Conform raportului, producția din Rusia a fost redusă de la 72 la 68.5 milioane tone. Totuși această scădere este în mare parte compensată, la nivel global, de creșterea stocurilor inițiale de la 270.46 la 272.32 milioane tone. La acest fapt se adaugă și o scădere a consumului și deci o creștere a stocurilor finale de la 264.33 la 266.16 milioane tone. Acestea fiind spuse, raportul american ar putea cauza încetinirea creșterii prețurilor la grâu. După cum se poate observa în graficul de mai jos, publicarea raportului pe data de 12 iunie, a cauzat o scădere a prețului atât la Chicago cât și la Paris.


Având în vedere că a început recoltarea orzului în zona Mării Negre, este important de menționat ca se estimează o scădere a producției de orz în Ucraina, UE și India. Există o temere reală privind scăderea producției în regiune, datorită condițiile meteo din primăvară, care au influențat negativ dezvoltarea culturilor. În ciuda acestui fapt, fiind în perioada de recoltare, prețul orzului a scăzut în această săptămână ajungând la 153 Euro/tonă (CPT Constanța).


Pentru mai multe detalii vă invităm să studiați sumarul și statisticile USDA pe AgroGo.ro, la adresa: http://www.agrogo.ro/ro/rapoarte/usda respectiv http://www.agrogo.ro/ro/statistics.

Pentru mai multe date și analize, vă așteptăm pe AgroGo.ro