...
AgroGo

Echipa AgroGo

Preturi piata fizica [Newsletter AgroGo - 15 Mai 2017]

2017-05-30

Pe lângă prețurile bursiere, o importanță mare o au prețurile din piața fizică. Cele două au de regulă aceleași tendințe, însă la burse avem contracte cu livrare în viitor, uneori mai apropiate, alteori mai îndepărtate, iar pe piața fizică avem livrări în prezent sau efectuate deja.
Astfel, pe lângă prețurile bursiere și prețurile de la traderii parteneri, zilele acestea am adăugat prețuri din piața fizică europeană pentru rapiță și orz.
La rapiță, prețurile de la MATIF sunt deja pentru noua cultură (cu livrare în August), astfel că prețurile din piața fizică sunt utile pentru că putem vedea prețuri cu livrare recentă (pentru cultura veche). Am prioritizat și adăugarea prețurilor pentru orz datorită faptului că nu aveam multe referinţe pentru acest produs (nici bursiere nici fizice). Mai jos puteți vedea câteva din noile surse:


În viitorul apropiat vom adăuga mai multe referințe din piața fizică europeană. Momentan toate noile surse sunt disponibile în orice variantă de abonament; peste o anumită perioadă, unele dintre ele vor fi limitate la abonamentul Profesional.
Puteți consulta și istoricul prețurilor din piața fizică (pe ultimele luni sau ani) în AgroGo.

O săptămână rodnică!