...
AgroGo

Echipa AgroGo

Preturile si conditiile de livrare [Newsletter - 10 Apr 2017]

2017-04-10

Tocmai ne-am întors de la târgul de agricultură AGRARIA de la Jucu, Cluj.
Ne-am bucurat să întâlnim la târg sute de fermieri, unii dintre ei deja clienți AgroGo.
Câțiva clienţi ne-au confirmat că au finalizat cu bine tranzacții de vânzare cereale prin AgroGo (lucru care ne încântă).

Un lucru pe care l-am observat la unii fermieri este confuzia legată de prețurile pentru unele destinaţii, precum Constanța şi condiţiile de livrare.
Preţurile afişate în pagina principală nu includ toate detaliile de livrare, dar dacă intraţi pe pagina unui produs anume, veţi vedea că preţurile au şi termenii de livrare explicitaţi şi locaţia. Să ne uităm pe pagina porumbului:


De exemplu preţul CPT Constanţa (Carriage paid to) implică faptul că suma nu include transportul, ci vânzătorul plăteşte trasportul până la punctul de livrare (de regulă depozit sau siloz) din Constanţa.
Preţul FOB Constanţa (Free on board) reprezintă preţul produsului gata încărcat în vasele care vor transporta bunurile respective pe cale maritimă (mai este cunoscut ca şi preţ de export).
Cei care vând trebuie să cunoască aceste termene de livrare (INCOTERMS) pentru a-şi putea calcula preţul final al produsului şi pentru a lămuri acest lucru cât mai clar în contractele pe care le semnează.
Avem in AgroGo o secţiune dedicată pentru explicitarea unor concepte precum INCOTERMS


O săptămână rodnică!