...
Arpad Toth

Cofondator AgroGo

Cum vor evolua prețurile cerealelor?

2017-10-16

Încă din primele luni de când am lansat platforma agrogo.ro, am fost întrebați, destul de des, aceeași întrebare: cum vor evolua prețurile? Din păcate nimeni nu poate ști cu exactitate cum vor arăta prețurile în viitor, în schimb există instrumente de analiză care ne pot ajuta să înțelegem care sunt șansele ca prețurile să scadă sau să crească. Spre exemplu în analizele noastre ne folosim destul de des de Mașina Timpului din agrogo:



Este vorba despre un grafic ce prezintă evoluția prețului în ultimele 3 sezoane.

Linia albastră reprezintă anul curent iar celelalte linii, ultimele două sezoane. Se poate observa că anul curent se oprește la jumătatea graficului iar anii precedenți sunt afișați în continuare. În acest fel este destul de ușor de analizat cum au evoluat prețurile în sezoanele precedente și dacă există vreo asemănare între sezonul curent și cele anterioare. Acest grafic corelat cu informațiile legate de condițiile de mediu, factorii politici etc.. furnizate de rapoartele USDA pot fi un punct bun de plecare pentru a întocmi o strategie de vânzare.

Că tot am pomenit de de ele, rapoartele USDA pe luna octombrie, le găsiți, ca de obicei, structurate și traduse în limba română pe AgroGo.ro, la adresa: http://www.agrogo.ro/ro/rapoarte/usda.

Pentru mai multe date și analize, vă așteptăm pe AgroGo.ro